Mitől függ a jövőnk?

Amit ma cselekszem, az hogyan függ össze a jövővel?

A jövőnk attól függ, hogy felismerjük-e már ma, hogy bármit is tettünk ezidáig, azt 100%-ban az eredendően önző egónk irányította.

Az összes ismétlődő, borzalmas történelmi időszakot és még az örökös válsághelyzeteket is – amelyeket mi magunk is oly sokszor elszenvedünk –, mindezt az egó hozza létre, ami mindannyiunkban jelen van.

Ezért nem tudjuk megváltoztatni és fejleszteni a jövőt ugyanazokkal – a már megbukott és hiábavaló – megoldásokkal, amelyek mindig mások megváltoztatásán, hibáztatásán, legyőzésén és elpusztításán, vagy éppen a körülöttünk lévő világ manipulálásán alapulnak.

Tudunk ezen változtatni?

Ha egy másfajta, a mostaninál jobb, emellett biztonságosabb, békésebb és fenntarthatóbb közös jövőt akarunk közösen építeni, akkor önmagunk megváltoztatása mellett önfejlesztéssel, magunk nevelésével kell foglalkoznunk.

Csak ha megtanuljuk, hogyan építsünk ki egymás között pozitív, fenntartható, kölcsönösen felelős és egymást kiegészítő kapcsolatokat, ha felül tudunk emelkedni az egónkon, akkor az együttműködésünk eredményeként ki tudunk alakítani egy szebb jövőt.

Ezt határozza meg a természet integrális rendszere és annak szigorú, változatlan és kíméletlen törvényei.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s